Per programuesit e Pascal ne linux, kjo eshte nje guide e shkurter si te instaloni programin e kompilimit.

nga Terminali shtypni kete rrjesht:

Kodi:
sudo apt-get install fp-compiler fp-ide
dhe me pas per te ekzekutuar programin mjafton te shkruajme: fp nga terminali.

Nese doni te krijoni nje lidhje ne desktop:

Kodi:
gnome-terminal -x fp