Shpjegimi i public static void main() ne Java!


+ Pėrgjigju tek Diskutimi
Rezultatet nga 1 deri tek 7 prej 7
  1. #1
    i/e rregjistruar 10% Maska e iWeb
    Anėtarėsimi
    Jul 2011
    Postime
    89
    Gjinia
    Mashkull
    Reputacioni
    9

    Thumbs up Shpjegimi i public static void main() ne Java!

    Receta Gatimi

    Pershendetje!

    Nese jeni i ri ne java, do ju keshilloja te vizitonit faqen www.java.al , ku mund te gjeni disa informacione baze mbi programimin ne kete gjuhe!

    Cfare eshte public static void main ne Java?

    Nje program ne Java, eshte i perber prej shume klasave Java,por nje nga keto klasa ndryshon nga te tjerat sepse ka metoden main().
    Qe te ekzekutohet programi ne java, duhet te permbaj kete metod, e cila mund te quhet kontrolli i programit

    Kodi:
    public static void main(String[] args){
    // implementimi metodes
    }
    Kompiluesi, pasi aktivizohet, shkon e gjen kete metod nga ku nis e gjitha!

    Le te analizojme ēdo fjale te kesaj deklarate metode

    public - do te thote qe kjo metod eshte publike dhe mund te thirret nga te gjithe objektet e tjere.

    static - do te thote qe metoda eshte statike, pra, nuk ka nevoj qe te krijosh nje objekt kastile per te thirrur kete metod.

    void - do te thote qe kjo medot nuk do te kthej ndonje vler pasi te ekzekutohet.

    args - eshte parametri i nje vektori String, eshte e nevojshme nese nga promt do ti kalonit ndonje parameter.


    Nese keni pyetje te tjera, ju ftoj ta benit!


    Per Lirenti.com Janar 2012 - www.iweb.al

  2. #2
    i/e rregjistruar Maska e Deniti
    Anėtarėsimi
    Feb 2013
    Postime
    5
    Gjinia
    Mashkull
    Reputacioni
    0
    Tung iweb se pari flm per kete tutorial jam fillestar ne java por deshta te bej nje pytje sepse ne java.al nuk ben per te komentuar ka problem diqka a mund te me sygjerosh diqka qe te mesoj for loops qe permes for te mund te bej piraminda ose me mir te themi permes ketij symboli te bejm diqka (*) si shembull po e marrim kete triangle

    *
    **
    ***
    ****
    *****
    ******
    *******
    ********
    ********
    *******
    ******
    *****
    ****
    ***
    **
    *
    *
    **
    ***
    ****
    *****
    ******
    *******
    ********
    ********
    *******
    ******
    *****
    ****
    ***
    **
    *
    Pa marr parsysh se qfar figure do jete dua te mesoj te bej te gjitha llojet qe di a ka naj shpjegim aki naj tuto qe mund te mi spjegoj keto krejt sepse kam kerkuar shum po eshte puna qe shum pak po tregojn per for loops vetem si ta bejm nje numer prej 1 deri 100 e qesi

    flm per mirkuptim nese mundesh mem ndihmu ose ti ose ndokush tjeter jav kisha dit per nder shum

  3. #3
    i/e rregjistruar 10% Maska e iWeb
    Anėtarėsimi
    Jul 2011
    Postime
    89
    Gjinia
    Mashkull
    Reputacioni
    9
    Pershendetje,

    Ka shume menyra per ti bere keto "forma"!

    Me e thjeshta mund te perdoresh dy cikle for, nje ne rritje dhe nje ne zbritje duke perdor si dimesion variablen e ciklit te pare!

    Nese do me shume se 1 form, futi ne nje cikel while me sa forma do!

    Kodi PHP:
    for(int i num>= 0i--){
    for(
    int j inumj++){ 

  4. #4
    i/e rregjistruar Maska e Deniti
    Anėtarėsimi
    Feb 2013
    Postime
    5
    Gjinia
    Mashkull
    Reputacioni
    0
    iweb flm per ndihm por te thash qe jam nje fillestar ne java ti thua futi nje cikel while nese mundesh me ma spjegu se qysh me me nmujt me i ba qfar do forme me kesi ylla nese ke mundei ateher do me kishe ndihmu shum

  5. #5
    iii pazevendesueshem! Super Mod Maska e ReniX
    Anėtarėsimi
    Nov 2006
    Vendndodhja
    Fi-IT
    Postime
    14,359
    Gjinia
    Mashkull
    Hyrjet Blog
    50
    Reputacioni
    32
    Provo kete!

    Kodi PHP:
            for (int i 100i--) {
                for (
    int j 0ij++) {
                    
    System.out.print("*");
                }
                
    System.err.println();
            } 

  6. #6
    i/e rregjistruar Maska e Deniti
    Anėtarėsimi
    Feb 2013
    Postime
    5
    Gjinia
    Mashkull
    Reputacioni
    0
    Renix flm per pergjigjen eshte puna qe un dua nje shpjegim rreth ketyneve for loops qe permes for loops dua te krijoj gjithqka me ket ylla a ke ndonje tutorial qe mund ti mesoj keto edhe kete qe ke bere ti
    for (int i = 10; i > 0; i--) {
    for (int j = 0; j < i; j++) {
    System.out.print("*");
    }
    System.err.println();
    }
    Nese te System.err.println() e bejm ne vend err ne out ateher del keshtu ky triangle
    **********
    *********
    ********
    *******
    ******
    *****
    ****
    ***
    **
    *

    por puna eshte qe une dua nje shpjegim qe mund te bej ylla ne qfar do forme qe te mund te shkruj edhe emrin tem e shum sene.

  7. #7
    iii pazevendesueshem! Super Mod Maska e ReniX
    Anėtarėsimi
    Nov 2006
    Vendndodhja
    Fi-IT
    Postime
    14,359
    Gjinia
    Mashkull
    Hyrjet Blog
    50
    Reputacioni
    32
    Pershendetje Deniti,

    Ne radhe te pare ju ftoj te prezantoheni. Dhe per problemin tuaj, hapni nje teme te re nen kategorin e gjuheve te programimit!


    Citim Mesazhi origjinal i postuar nga Al Capone Lexo postimin
    while - ciklon nje bllok kodi derisa nje kusht te jete i vertet - kujdes nga cikli infinit while (true) nuk do te perfundonte kurre.
    do while - ciklon nje bllok nje here dhe me pas vazhdon te verifikoj kushtin
    for - ciklon nje bllok kodi, per nje numer te caktuar

+ Pėrgjigju tek Diskutimi

Tema tė ngjashme

  1. Shpjegimi i ėndėrrave
    Nga Sefedini nė forum Psikologji-Sociologji-Filozofi
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-04-2009, 05:56 PM
  2. Shpjegimi i JAVA
    Nga Gend nė forum Guida, Kėshilla dhe truke
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-06-2008, 08:11 PM
  3. Shpjegimi i Bluetooth
    Nga Gend nė forum Guida, Kėshilla dhe truke
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-06-2008, 07:23 PM
  4. Shpjegimi i Infrared
    Nga Gend nė forum Guida, Kėshilla dhe truke
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-06-2008, 07:22 PM
  5. [JAVA] Disa klasa ne java per chat
    Nga Lirenti nė forum Guida, Kėshilla dhe truke
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 16-05-2007, 03:15 PM

Etiketat pėr kėtė Temė