Kjo eshte nje permbledhje e faqeve qe ofrojne sherbime emaili falas dhe mendoj se eshte mjaft interesante per fillestaret e botes se informacionit digital!


MAILBOX, eshte perdor per here te pare ne Massachusetts Institute of Technology qe prej vitit 1965. Dhe mund te themi se ne kohet tona ka zevendesuar nje pjese te madhe te letrave!Ray Tomlinson ishte ai qe duke bere prova ne dergimin e mesazheve perdori shenjen @ si simbol i ndarjeve te emrit dhe kompjuterit ne vitin 1972!
Ne vitin 2012 numri i perdorueseve se email ne mbare boten mund te jete rreth 1 Bilion perdorues!

Ok nese do te beni dhe ju pjese e ketij 1 bilioni, ndiqni hapat me poshte:

Si te hapim nje adrese elektronike (email)!

Ke sherbim email te perdorim?


Google Mail, Windows Live (ex Hotmail) apo Yahoo! Mail? Kjo eshte ne doren tuaj! Keto te treja jane duke dominuar merkaton e emaileve per momentin. (eshte dhe Facebook email, por me pare ju duhet te keni nje email tjeter qe te hapni llogari )

Nje llogari email Ne GMail!

Vizitoni Faqen www.gmail.com dhe klikoni mbi Create New Account ne ne foto:
Me pas duhet te plotesoni te dhenat tuaja (emer mbiemer ne fillim), zgjidhni nje alias - Alias eshte nje identifikim, adrese, apo ēfare tjeter mund ta quani e cila ju identifikoj ju (unike)! Nese do e perdorni per hoby, mund te vini dhe si alias personazhet qe keni patur qef kur ishit femije, por nese do ta perdorni per qellime serioze, mendoj se ideale eshte emermbiemer nese eshte i lire, ose emer.mbiemer apo tjeter. Perdorni pike, dhe jo karaktere te tjere, rekomandaohet nga muaHapi i dyte, vizitoni adresen tuaj duke eksploruar te gjitha funksionalitet qe sherbimi Email ofron.

Mund te vendosni nje pergjigje automatike gjate koheve qe jeni me pushime (do te jete ne nje teme tjeter shpjegimi ne detaje)!
Mund te ndryshoni pamjen nese ajo qe provider email ka vendos si te paracaktuar dhe shume e shume gjera te tjera!

Dhe diēka te fundit, kujdes Spam box. Shpesh here mund tju vine letra qe keni fituar llotari apo 100000000 milion lek, ose si kjo poshte: viagra


Mos bini preh dhe ti pergjigjeni me te dhenat tuaja! Eshte e rendesishme per ata qe jane ne hapat e para te botes se Informatikes!


Hapja e nje llogarie Email ne Windows Live Mail- Hotmail:

Per te hapur nje llogari email ne Windows Live, ju mund te kikoni kete link ose me trasparent: https://signup.live.com

Ku mund te zgjidhni prapashtesa me:

emri@hotmail.com
emri@live.com

ose te tjera sipas vendit qe jentoni. hotmail.it apo live.it per ata ne Itali.
Hapja nje llogarie Email ne Yahoo! Mail:

Per te hapur nje Llogari ne Yahoo! Mail, klikoni kete link ose me trasparent: https://na.edit.yahoo.com/registration

Nese e keni nje adrese email, bejini 2! Nese ke 10-te hapni te 11-ten


Nese ju pelqeu kjo teme, ndaloni nje sekond te thoni Faleminderit ose klikoni mbi butonin e Reputacionit!

AL