Pak para fillimit te nje prozesi ne Kaliforni, Apple i ka shtruar ne tryeze kerkesat e veta. Samsung mohon te gjitha akuzat. Nje Tablet i prodhuesit Korean u ndalua ne te gjith Europen nga Gjykata Gjermane.


Apple kerkon nga Samsung si demshperblim 2,5 Miliard Dollare (2,07 miliard Euro). Kjo eshte akoma nje "llogaritje konservative" u shprehen Avokatet e Apple ne dokumentet e nje prozesi te madh ne Kaliforni i cili do te mbahet te Henen e ardhshme. Kjo perfshine 500 milion dollare te cilat prodhuesi i iPhone, Apple i konsideron si perfitime te humbura per shkak te kopjimit te produkteve nga Samsung. Si llogaritje shtese, Apple shton edhe 25 Milion dollare per honoraret.

Samsung i mohon akuzat ne fjale dhe e akuzon Apple, qe i ka perdorur paligj Patentat e Teknologjise se Prodhuesit te Korese Jugore. Edhe kerkesat e Apple per demshperblim nga Samsung jane te tepruara, shkruan ne nje leter te Avokateve te Samsung.