Sony Mobile do te zhvendose zyren qendrore te veten nga Suedija ne Japoni. Rreth 1000 punetore do te humbin vendin e punes per shkak te ketij ristrukturimi.
Sony Mobile do te shkurtoje rreth 1000 vende pune dhe do te zhvendose zyren e vet qendrore nga Lund, Suedi ne Tokio Japoni. Ristrukturimi do te behet pothuajse gjashte muaj pasi Sony i mori 50% te Ericsson ne Joint Venture Sony Ericsson Mobile Communication dhe qe atehere po e menaxhon vetem kompanine si Sony Mobile. Zhvendosja e zyres qendrore do te behet ne Tetor. Ne qytetin e vogel Lund ne Suedi do te humbin vendin e punes 650 punetore. Sony Mobile nuk do te terhiqet komplett nga qyteti Lund i Suedise. 2000 punetore te tjere do te jene te angazhuar me zhvillimin e Software-ve dhe aplikacioneve per Sony Mobile. Tek te tjeret qe jane rreth 350 punetore qe do te humbin vendin e punes, behet fjale kryesisht tek konsulentet. Me shkurtimin e vendeve te punes gjithsej 1000 punetore, Sony Mobile e redukton keshtu numrin e punetoreve ne 15%. Vendet e punes do te mbyllen deri ne Mars 2014.