Dita e vitit te pare te 2013 do te thote gjithashtu se ka ngelur vetem edhe nje jave deri ne daten e Panairit te teknologjise CES 2013 i cili do te mbahet ne qytetin e Las Vegas dhe disa kompani tashme kane filluar te bejne zbulime se cfare do te na prezantojne ata atje, duke perfshire ketu edhe Samsung.

Sot, Samsung tha se do te prezantoje dy ekrane per PC qe do te vijne te dizajnuar per desktopet me Sistemin e ri Operativ te Microsoft, Windows 8. Njeri prej tyre eshte 24 inēeshi Series 7 Touch SC770 dhe eshte i pari qe kompania e ka prodhuar qe te kete perkrahjen e plote per Sistemin Operativ Windows 8 dhe nderfaqen e perdoruesit te ndjeshme ne prekje. Leshimi per shtyp i Samsung thote:

Perkrahje deri ne 10 pika te multi-prekjes, perdoruesit mund te terheqin, rrotullojne ose te zgjedhin objekte ne ekran duke perdorur gishterinje e tyre. Qendrimi flexibil dhe ergonomik i SC770 pershtatshem pershtatet tek preferencat e perdoruesit, duke ofruar anim 60-gradesh per perdorim kofort te ekranit te ndjeshem ne prekje. Pervec kesaj, bezeli ultra i holle sebashku me kendet e gjera te pamjes ofron nje pervoje vertet impresive te shikimit.
Samsung gjithashtu do te prezantoje edhe ekranin jo te ndjeshem ne prekje Series 7 SC750 27 inēesh ne CES 2013 i cili mund te pozicionohet ne formen 90-gradesh per te pare permbajtjen ne menyren e peisazhit ose portretit. Te dyja ekranet kane top rezolucionin 1920x1080. Perderisa Samsung ka akoma te zbuloje cmimiet per njerin nga keto ekrane, ato do te dalin ne shitje dikur ne cerekun e pare te 2013-es.


FotoSpecifikat