Sipas disa raportimeve nga brenda Kompanise, Samsung eshte duke bere testimet e para per pasardhesin e LTE 5G. Me metoden e re u be e mundur te transferohen te dhena me shpejtesi 1GB/s. Derisa kjo te dale ne treg do te duhen edhe disa vite.

Samsung eshte duke testuar nje teknologji per transferimin e te dhenave me mė shume se qindra here me te shpejte se LTE (4G). Kete e ka bere publike Kompania te Henen ne webfaqen e saj. Teknologjia e re thuhet te marre rolin kryesor tek pasardhesi i LTE, 5G.

Ne transferimin e pare te te dhenave te kryer me sukses, Samsung mundi te transferoje te dhena me frekuencen 28 GHz nga nje distance prej dy kilometrash me shpejtesi 1,056 Gigabit per sekonde. Pra, per sekonde u be e mundur te transferohen 128 Megabyte perkatesisht 1024 Megabit. Ne krahasim me LTE, te dhenat transferohen me maximalisht 100MB/s. Samsung ka thene se do te investoje ne menyre te forte ne studimin dhe zhvillimin e 5G, nga Viti 2020 pritet qe kjo teknologji te dal ne funksion per te gjithe.