Sam Simon, bashkeregjisor i serialit te famshem te animuar, "The Simpsons", ka vdekur sot ne moshen 59 vjeēare ne shtepine e tij ne Los Angeles. Lajmin e ka publikuar portali Variety, ku sipas se cilit Simon ishte ne beteje e siper me kancerin.

Simon e shkruajti skenarin e "The Simpsons" ne vitin 1989 sebashku me Matt Groening dhe James L. Brooks dhe mori pjese gjithashtu ne krijimin e nje dyzine episodesh te tjera, perparase te hidhet ne 1993.