Nqs ndarja juaj e harddiskut nuk ishte e ndare siē duhej apo ju keni hequr prizen e hd ku ishte XP apo Vista gjate instalimit te Linux, GRUP nuk ju eshte instaluar! GRUB eshte ajo pjese qe ben te mundur zgjedhjen e sistemit operativ ne ēastin e ndezjes se kompiuterit. pra jep se nga "cila ndarje "do niset sistemi

Zgjidhja manuale eshte teper e thjeshte. Mjafton te shtoni ne /boot/grub/menu.lst keto rrjeshta

Kodi:
title      Windows XP
root      (hd1,0)
savedefault
makeactive
chainloader   +1
map (hd0) (hd1)
map (hd1) (hd0)
map (hd1,0),(hd0) (hd1) and (hd1) (hd0) depends on where your Windows partition is, which can be found out by typing:
sudo fdisk -l
duke patur parasysh qe; Windows eshte nen hd1 dhe Ubuntu nen hd0. Modifikoje nqs ju i keni ndryshe. Per me shume mbi ndarjet e diskut perdorni komanden fdisk.