Sipas kapitullit te historis, jo veten per meriten time por dhe me kontributin e Dr. Mapelli i universitetit Bicocca ne Milano, do te flasim per WEB ne versionin femeror. Do te flasim me te dhenat e prezantuar sot ne Milano nga asociacioni Donneuropee-Federcasalinghe, Esperya.com dhe Feltrinelli.it, qe kane elaboruar te dhenat Nielsen. Mbase te dhenat jane pak me fryme biznesi por rezultatet jane teper interesante. Duke pritur vazhdojme.

Ne 2007 perdornin ne menyre te rregullt internetin 31,7% (ishte 29% ne 2006) te femrave, ndersa burrat arrini shifren 42,3% (39,5%). Aktivitet ne rrjet e bere jane: marrje dhe dergim emaili (72,6%), kerkim informacionesh (58,9%), informim i detajuar (53,2%), kerkime udhetimesh (43,3%),leximi i gazetave (39,3%).
Aktiviteti me i madhe eshte nen social network, sic e konfemon dhe mosha e lundrueseve: ato qe lidhen me internetin jane mbi te gjitha femrat e moshes midis 18 dhe 20 vjeēeve (73,3%). Duke ndjekur 15-17vjeēaret (72,2%), dhe 20-24 vjeēaret (69,8%) dhe 25-34vjeēaret (53,6%). Per sa i perket aktivitetit profesional, nje 40,3% e grave punetore, dhe 18,6% e studenteve, 8% e shtepijakeve.

Autori: Federico Cella Blog - Perkthyesi per Lirenti.com ReniX