Shume lexues duke lexuar guidat qe kam postuar per Linux, me kane pyetur si ta bejme dritaren e Terminalit trasparente.

Ketu do te gjeni si ta beni ate trasparente por dhe nqs doni ti shtoni nje imazh si sfond.

Trasparenca
Hapni dritaren e terminalit "Terminal Window" dhe shkoni tek Edit>Current Profile:


Shkoni tek Effects:


Nga ky panel mund te shtoni apo hiqni trasparencen dritares
Transparent background eshte opsioni qe duhet te klikoni.


Imazhi Sfondit


Duke ndjekur hapat e mesiper por duke zgjedhur Background image mund ti shtoni nje imazh Dritares Terminalit

Tutoriali eshte © Lirent Network