Hidhet nje tjeter hap perpara ne luften kunder virusit vdekjeprures HIV/AIDS. Me ne fund zbulohet struktura e enzimes qe eshte nje nga armet me kryesore te perhapjes se virusit

Studimi eshte publikuar ne revisten “Nature” dhe ne te kane marre pjese shkencetare nga Britania e SHBA. Duke perdorur tekniken e kristalografise, kerkuesit kane arritur te rindertojne strukturen tredimensionale te enzimes qe virusi HIV perdor per te marre nen kontroll qelizen.

Ky zbulim mund te pasohet nga ilaci qe mund te parandaloje kete proces te rrezikshem.