Google i ka dhene Sistemit Operativ te vet te bazuar ne Internet nje pamje te re, e cila na kujton Sisteme Kompjuterike Klasike.


Google po nderron siperfaqen e perdoruesit te Sistemit te vet Operativ, Chrome OS, dhe kjo e fundit po i afrohet Sistemit Operativ Windows ne dukje. Deri tani Sistemi Operativ i bazuar ne Internet (Chrome OS) ishte i mundur per Laptope me te njejtin emer. Azhornimi i ri ne Chrome 19 permbane nje largim nga ky dizajn qe ishte me heret. Ne vend te kesaj, tani Chrome OS 19 ka nje TASKMANAGER ne TASKBAR dhe nje lloj Desktopi me Foto ne prapavije dhe ikona qe i na e kujtone Sistemin Operativ te Microsoft, Windows 7. Aplikacionet e vetme tani do te hapen me Siperfaqen e re AURA ne dritare te ndara (cdo aplikacion hapet ne nje dritare te veten, vec e vec) dhe jo me ne TABS!Windows per TABLET, Google per Laptop

Perderisa Microsoft po mundohet te nxjerri dicka te re ne Treg, posaqerisht per Tablets, Google pothuajse te njejten gje po e ben, por kjo e fundit ka ne shenjester Laptopet! Google po ecen goxha mire me Sistemin e vet Android ne Tablet, por Sistemi me i ri qe pritet te dale ne Treg, Chrome OS, besohet se do te jete Rivali kryesor i Windows 8! Deri tain ne Sistemin e ri Operativ te Google, Chrome OS, te gjitha aplikacionet funksionojne ne te ashtuquajturen "Web-Apps." Per ti perdorur keto, ju duhet nje lidhje interneti! Deri tani jane vetem dy Laptop te cilet funksionojne me Chrome OS; ai i Samsung dhe i Acer.