Sistemi i ri Operativ Mobil i Mozillas do te jete i bazur ne Linux dhe Gecko dhe do te permbaje gati gjithcka nga nje platforme moderne mobile.


Mozilla konfirmon se Sistemi Operativ Mobil do te jete me i lehte dhe me i shpejte sesa ata qe aktualisht jane ne treg dhe ai do te jete edhe me i hapur se ai Android. Ju mund t`i hidhni nje sy imazheve me posht dhe te shkruani komentet tuaja se cfare mendimi keni per Sistemin e ri Operativ Mobil.

Mozilla don t`i hyje betejes se Smartphone-eve ne mes Windows Phone, iOS, Android dhe Blackberry te cilet po mundohen gjithmone se cili te dale me perpara se tjetri me ndonje risi. Duke pare se Microsoft, Google dhe Apple kane shpenzuar biliona dollare ne Sistemet e tyre Operative Mobile, Mozilla duhet te gjeje nje rruge kreative per t`i inspiruar zhvilluesit dhe perdoruesit qe ta provojne Sistemin e saj te ri Operativ Mobil.

Firefox OS do te vije ne treg ne vitin 2013 ne Ameriken Latine dhe ka gjasa qe afer asaj kohe te hidhet edhe ne tregun Europian.

Foto: