Ne betejen e Apple dhe Samsung per patenta, jane bere te ditura detajet e prozeseve te brendshme: Apple ka investuar 647 Milion Dollare per reklamen e iPhone dhe 457 per ate te iPad.


Ne betejen per Patenta ne mes Apple dhe Samsung jane bere te ditura detajet e prozeseve te brendshme te dyja kompanive qe jane ne pyetje miliona dollare. Chefi i Marketingut te Apple, Phil Schiller tha te premten para gjyqit ne San Jose se kompanija e vet ka dhene gjithsej 647 Milion Dollare per reklamen e iPhone. Smartphone-i eshte ne treg qe ne vitin 2007. Per dy vjet te linjes se vjeter te iPad-eve jane shpenzuar gjithsej 457 Milion Dollare. Schiller e akuzoi Samsung se i ka kopjuar dizajnin e produkteve te Apple. Ai eshte shokuar kur e ka pare per here te pare Smartphone-in Galaxy S.

Sipas aplikimit te Apple, Samsung ka kopjuar iPhone dhe iPad. Anasjelltas e akuzoi edhe Kompanija Jug Koreane ate Amerikane me pretendimin se ata kishin vjedhur idete e teknologjise dhe projektimit te produkteve Samsung, dicka ne lidhje me dergimin e fotove me e-mail permes Smartphone-it. Ne loje hyri kerkesa per demshperblim ne pyetje prej Miliarda Dollaresh: Samsung rrezikon ndalese te perhershme te Smatphone-ve dhe Tableteve Galaxy ne Amerike, ndersa strategjia boterore e Apple per Patenta duhet te vihet ne mbikqyrje.