Microsoft ka njoftuar se Tableti i vet, Surface Pro, do te vije ne Janar te vitit tjeter dhe do te kete cmimin 899$. Surface Pro eshte versioni me i fuqishem i Surface RT, i cili ishte leshuar ne fund te Tetorit. Versioni Pro do te kete nje prozessor Intel Core i5 dhe ekran 1080p Full HD.

Tableti gjithashtu do te vije me versionin e plote te Windows 8, ne vend te Windows RT, i cili ishte i disponueshem ne modelin e Surface RT. Kjo do te thote qe Surface Pro do te jete ne gjendje t`i hape te gjitha aplikacionet e Windows dhe te kete qasje ne to sikur se nje laptop apo desktop normal. Dicka kjo qe modeli RT nuk eshte ne gjendje ta beje.

Kompania ka thene se Surface Pro do te vije sebashku me nje laps dhe eshte i pershtatshem me Touch Cover ose Type Cover per hyrje tastiere, megjithese me Tabletin nuk jane te nderlidhura asnjera nga opsionet. Modeli 64GB do te kushtoje $899 ndersa nje edicion me 128GB do te jete ne dispozicion per $999. Tableti perfshinje nje USB port 3.0 dhe nje Mini DisplayPort, e cila mund ta zgjeroje ekranin deri ne rezolucionin 2560 x 1440. Versioni Pro eshte pak me i rende dhe me i trashe sesa modeli RT, por Microsoft thekson se Tableti akoma eshte nen peshen e dy kg dhe ka trashesine e 14mm.

Fatkeqsisht Kompania nuk dha ndonje date te sakte se kur versioni Pro i Surface do te vershoje tregun, as nuk tha se kur do te kene mundesine te interesuarit te plasojne para-porosite e tyre per pajisjen.