Megjithese garat e Formula E (elektrike) jane akoma heret per te filluar, perberesit kryesor per te thuhet se kane ardhur ne vend: Roma ka zgjedhur vullnetarisht te jete qyteti i pare Europian i cili do te sjelle nje gare formulash E (elektrike). Ky eshte vetem qyteti i dyte per t`u shenuar ne listen e kampionatit, duke vijuar levizja e Rio de Janeiro ne gusht, por kjo i jep gares nje te arritur te nderkombetare vertete, duke patur parasysh qe nje e pesta e dhjete pistave te garave ka nevoje per Garat e 2014. Qytete te tjera pritet te vijne ne javet ne vijim dhe duhet te cojne shpejt ne nje gare te perforcuar mire itinierarisht, thote FIA. Garat thuhet se do te mbahen perrreth Muzeut Colosseum, por akoma nuk eshte dhe ndonje komunikate zyrtare per dicka me te shpejte.