Ne Eurovision Song Contest te ketij viti, shikuesit mund te japin voten e tyre per here te pare permes nje aplikacioni nga Smartphone i tyre per kengetarin e preferuar nga nacionet e ndryshme pjesemarrese.

Tek Eurovision Song Contest 2013 (ESC) ne Malmö, Suedi, shikuesit mund t'i zgjedhin te preferuarit e tyre jo vetem nepermjet thirrjes me telefon, por edhe permes aplikacioneve per Smartphone Android apo iOS. Aplikacioni zyrtar "Eurovision Song Contest" eshte per Android, iPhone dhe iPad qe tani i gatshem per shkarkim nga dyqani virtual i Apple, Apple Store dhe perkatesisht nga ai i Google, Play Store.