Sot, Yahoo e ka konfirmuar edhe zyrtarisht se do te bleje platformen per blogje, Tumblr per nje ēmim prej 1.1 miliard Dollarė me para ne dorė. Yahoo ka thene se do ta mbaje ate si nje kompani te pamvarur, me themeluesin David Karp ne krye si CEO: "Produkti, sherbimi dhe marka do te vazhdojne te jene te percaktuara dhe te zhvilluara ndaras me irrevence te njejte te Tumblr", shkruan ne komunikate.

Marreveshja do te mbyllet ne gjysmen e dyte te ketij viti. Me shume komente negative nga perdoruesit e Tumblr per marreveshjen dhe disa konkurrente duke pretenduar se ata po behen deshmitare te nje lloj eksodi nga Tumblr si rezultat, Karp gjithashtu ka bere nje komunikate te veten rreth marreveshjes, duke theksuar te njejten vije te pamvaresise: "Nuk do te behemi lejla" shkroi ai.

"Nuk do te behemi lejla. Qendra jone nuk do te levize. Ekipi jone nuk do te ndryshoje. Udherrefyesi yne nuk do te ndryshoje. Dhe misioni jone per te fuqizuar krijuesit per te bere punen e tyre me te mire dhe te dalin perballe audiences qe ata e meritojne, me siguri qe nuk do te ndryshoje."