Me heret kete vit, kompania Polaroid kishte prezantuar kameren e vet kompakte ne panairin e teknologjise CES, e cila eshte e lidhur ngusht me rrjetet sociale dhe permes lidhjes WLAN ajo mund t'i ngarkoje fotografite e bera direkt ne cloud (re).

Tani, kamera e re mund te para-porositet ne web faqen e Amazon, ndersa shitja do te filloje me 1 Janar 2015.
Kamera dixhitale eshte e pajisur me nje sensor primar prej 14 mega pixel dhe per fansat e selfies, ajo sjell edhe nje tjeter me kapacitet 2 mega pixel. Fotot pastaj mund te ngarkohen direkt ne cloud (re) ose te shperndahen ne rrjetet e ndryshme socjale. Polaroid ka bashkepunuar me Facebook, Instagram dhe Twitter-Sharing (shperndarje) dhe ka perdorur gjithashtu nje Android OS inkluzive Webbrowser, Email, GPS, Wlan, Bluetooth.

Socialmatic ashtu si kamera e pare e ēastit nga Polaroid, perdor nje shtypes i cili eshte i bazuar ne teknologjine "ZINK Zero Ink". Kamera mund te ngarkohet me kaseta secila me 10 faqe. Perdoruesi mund te zgjedhi se cilat fotografi do te shtypen. Fotografite e kane formatin 2 x 3 zoll qe i bie diku 5 here 7,5cm.