Sipas nje prononcimi te kompanise Avast per Yahoo, thuhet se Avast eshte ne proces e siper per te blere rivalin e vet AVG per nje shume plot 1.3 miliard Dollare amerikan.

Avast dhe AVG te cilat jane te dyja kompani me qender ne Ēeki, njihen si koke me koke per sa i perket detektimit te viruseve ne kompjuteret me Windows. Marreveshja ne fjale tashme eshte nenshkruar nga te dyja kompanite, ndersa eshte duke pritur miratimin e fundit per te perfunduar.