Nje nate ne burg kaloi nje adolishent 17 vjecar nga Florida e SHBA, sepse kishte veshur
prershkurter xhinse, bagi, te cilat linin te zbuluara veshmbathjet e tij rreth 10 cm.

Marsin e kaluar, banoret e zones Riviera Bic te Florides ne SHBA, mbeshteten votimet e ligjit ku ndalohen pantallona te ketij lloji. Pas arrestimit te 17 vjecarit, nje gjyqtar vendosi se ligji eshte antikushtetues.

Avokati i te riut tha ironikisht se kemi polici te modes. Gjyqtari Moil, e mbrojti adolishentin duke thene se nuk dukeshin te prapmet e tij por vetem veshmbathjet e tij, keshtu qe nuk kishte arsye pse ta arrestonin.

Florida nuk eshte e vetmi vend i Amerikes qe perballon probleme me xhinset qe jane poshte mesit. Dallas, Teksas, Atlanta dhe Xhorxhia mendojne seriozisht te marrin masa per ndalimin e tyre.

Nderkohe, grupe per te drejtat e vendit ne te tilla ligje do te godasin te rinjte amerikane. Moda me xhinset bagi, i ka rrenjet e saj nga pantallonat e gjera te te burgosurve, nga te cilat te burgosurit hiqnin rripat qe te ndalonin vetevrasjet apo rrahjet, me perfundim qe pantallonit te binin me poshte.

Lirenti.com ©