Sony ka konfirmuar lansimin e Xperia SL duke treguar keshtu edhe psecifikat e Smartphone-it te ri. Pajisja e re e cila ishte zbuluar ne fillim te ketij muaji ne disa imazhe qe kishin rrjedhur ne internet, vjen me prozessorin Snapdragon S3 dual core me 1.7GHz dhe ka dy opsione te ngjyrave, roze dhe silver. Xperia SL do te shitet me Android 4.0 Ice Cream Sandwich, kamera do te jete 12.1 mega pixel dhe ekrani 4.3 inē, duke mundesuar keshtu 720p Display (ekran). Sony akoma nuk ka zbuluar ndonje informacion rreth lansimit dhe cmimit te pajisjes.