Nje kompani Japoneze, Willcom, sapo ka njoftuar telefonin Strap 2 WX06A te cilin e quan "telefoni me i vogel dhe me i lehte ne bote". Telefoni Strap 2 eshte vazhdimi i telefonit Strap me dimensione 32 x 70 x 10.7mm dhe peshon vetem 32 gram. Kjo ne fakt eshte pak me e trashe se sa telefoni origjinal Strap, por nga ai do ta zevendesoje ate, Willcom do te marre "lejen e kalimit" me "telefonin me te vogel ne bote".

Telefoni Strap 2 ka ekranin prej nje inēesh dhe mban baterine dy ore kohe bisede ose 12 i ndezur. Celulari ka per qellim te ngjitet mbi nje celular ose tablet me te madh per te mundesuar thirrje themelore, e-mail dhe funksionalitetin e text mesazheve. Celulari do te dale ne treg ne Japoni me vone ket' vit dhe do te jete ne dispozicion ne ngjyrat: E bardhe, roze dhe e zeze.