Duke shfletuar e kontrolluar ne biblioteken e familjes me ra ne dore nje liberth i kalter i lidhur rishtazi por me nje kopertine te vjeter, kersheria e madhe me kapi si gjithmone kur gjej libra paksi te vjeter qe ne adoleshencen time shqiptare nuk bie shpesh rasti te ndesh.
Kapaku me shkronja disi te zbehta shkruante: PLUTARKU, NGA VEPRAT MORALE. MBI EDUKATEN E FEMIJVE-DASHURIA VELLAZORE- TE MOS PUSHTOHEMI PREJ ZEMERIMIT- SI MUND TE SHOHIM TE MIRE EDHE NGA ARMIQTE -VIRTYTE GRASH. Shqiperuar nga prof. S. PAPAHRISTO ARRGUS-TIRANE 1944

Mendova ta kopjoj dhe ta shkruaj ketu ne forum.